Profitabil sau nu sa crestem iepuri de casa?

Cresterea iepurilor de casa este profitabila? Este o intrebarea la care majoritatea crescatorilor de iepuri sau a celor care vor sa se apuce de acest lucru cauta un raspuns cat mai cuprinzator si cat mai explicit. Am incercat sa caut cu ajutorul internet-ului raspunsul la aceasta intrebare, si nu am fost deloc multumit de ceea ce am gasit; tot felul de promisiuni care incearca sa te convinga sa cumperi iepuri pentru reproducere cu garantia ca iti vor cumpara iei puii dupa ce ating o anumita greutate si alte anunturi care lasa de dorit.

Problema la noi in tara este ca nu se obisnuieste sa se consume carnea de iepure. Desi este una dintre cele mai sanatoase, carnea de iepure nu are vanzare, iar daca incercam sa exportam ne pierdem in acte si cantitatea de care dispunem.

In plus tara noastra nu dispune de un abator specializat pentru iepuri, sau cel putin nu se stie de existenta lui. Teoretic cresterea iepurilor trebuie sa fie o afacerea destul de profitabila, practica ca de obicei e mai grea. De obicei crescatorii de la noi din tara produc in cantitati mici fata de cei de peste hotar si doar o colaborare intre acestia ar putea duce la un profit considerabil.                                                                                                                               Totul incepe ca o mica pasiune ce se poate transforma intr-una profitabila. Uriasul german spre exempul are o rata de crestere foarte ridicata, hraniti fara concentrate, doar cu porumb, sfecla furajera, morcov si lucerna acestia ar trebui sa ajunga la 2 luni de zile sa cantareasca peste 2,2 kg asa ca cu cateva exemplare din acesta specie se poate incepe o mica afacare. In mod normal la maturitate (un an) un mascul ar trebui sa ajunga la 8,5 – 9 kg, si o femela 7,5 – 8 kg. Sunt cazuri cand masculul poate atinge greutatea de 10kg, rareori  o poate si depasi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s